Säker konferens på Aurum Hotel

Säker konferens på Aurum Hotel

 

Med anledning av Coronaviruset (Covid-19) så vill vi på Aurum Hotel informera om situationen hos oss och var du kan vända dig om du har frågor.

VAD GÄLLER FÖR MÖTEN ÖVER 50 PERSONER?

Vad menas med en allmän sammankomst?
En allmän sammankomst är tydligt definierad i lag, och avser exempelvis en demonstration, föreläsning, samling för religionsutövning, en teater, konsert eller en biografföreställning. För att en sammankomst skall ses som allmän krävs att den anordnas för allmänheten eller att allmänheten har tillträde till den.

Räknas ett möte eller konferens på en mötesanläggning som en allmän sammankomst?
Nej. Hotell- och mötesanläggningar omfattas inte av ordningslagen, utan istället av de trängselregler som Folkhälsomyndigheten beslutat om. Alltså att hålla avstånd till varandra, möblera och duka luftigare och att säkerställa så att det inte blir köbildning runt barer och bufféer.

Får man arrangera möten och konferenser med fler än 50 personer?
Ja. Möten och konferenser för grupper större än 50 personer är tillåtna om de inte är fritt tillgängliga för allmänheten. Exempelvis får ett företag ha ett möte för sina 70 anställda. Naturligtvis gäller fortfarande rekommendationerna att tvätta händer och att tänka på social distans och att stanna hemma om man är sjuk

Mer information
Mer information om vilka regler och rekommendationer som gäller för konferenser får du från branschorganisationen Visita, och läs deras informationshäfte ”Trygg konferens” HÄR. Läs mer och håll dig uppdaterad om eventuellt nya direktiv på folkhalsomyndigheten.se

SÄKERHETSARBETET PÅ AURUM HOTEL
I över 30 år har Aurum Hotel varit en samlingspunkt för möten, kreativitet och spaupplevelser. Och det kommer vi att fortsätta att vara.

För oss är säkerheten och hälsan för våra gäster och medarbetare det allra viktigaste. Vi följer därför noggrant händelseutvecklingen, agerar enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har självklart gjort alla åtgärder som krävs för att kunna erbjuda en så säker miljö som möjligt.

  • Vi har sett över våra redan noggranna rutiner gällande städning och mathantering och satt in extra resurser kring detta såsom extra städrundor, tillgänglig handsprit, fokus på kontaktytor som t.ex. badrum, dörrhandtag, lamp- och hissknappar, betalterminaler och nyckelkort.
  • Alla medarbetare är informerade om och följer Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att undvika smitta.
  • Våra 30 konferenslokaler möbleras efter önskemål från företaget med ökat avstånd mellan deltagarna.
  • Vi har självklart möjlighet att genomföra digitala möten när vissa deltagare eller föredragshållare inte kan vara på plats, läs mer HÄR
  • Vi erbjuder alla våra gäster möjligheten att få frukost serverad vid bordet. Vi har även kvar vår frukostbuffé för de som önskar.
  • I våra barer finns möjlighet till beställning vid bordet.
  • Vi har ökat avståndet mellan våra bord i restaurangen.
  • Vi uppmanar alla att boka tid i restaurangen för att öka avståndet mellan gästerna.
  • Informationsskyltar om allmänt förebyggande åtgärder finns för att förhindra smittspridning.
  • Vi uppmanar våra gäster att hålla avstånd till varandra.

Vi har öppet och är redo att ta hand om alla våra härliga gäster i vår avskilda och inspirerande miljö.

KONTAKT
Kontakta oss gärna ring 0910-88330 eller via mail reception@aurumhotel.se om du har frågor gällande ditt besök hos oss eller om du vill ha hjälp att boka.

Vi ser fram emot att hälsa dig välkommen!
/ Aurum Hotel

 

Teknisk utrustning som måste förbokas: